Stau in fata televizorului si rad. Vreau sa vad cat de rau se vor tavali pe jos marii analisti politici ai tarii, dupa “atacurile marsave, fara nici un rost” la adresa oamenilor de la care ei mananca o paine. Ahahaha, bine v-a facut ma. Dupa marea fasaiala de vineri, am avut un moment in care m-am intrebat daca sunt eu nebuna. Ca m-am uitat la fasaiala, si aveam o parere diametral opusa fata de rahatul pe care-l mancau “analistii” nostri. Acum nu ca as manca eu icre de manciuria, ca ma pricep si eu – ca tot romanul, la fotbal si la politica. Ok, la fotbal nu ma pricep. Doar ca stau si ma intreb daca ei chiar cred prostiile pe care le debiteaza pe post.
 
 
Ca cica Basescu a fost obosit, mult sub asteptari, ca parea “sedat”, si Crin Antonescu ar fi fost castigatorul dezbaterii. Oameni buni, ne-am uitat la aceeasi confruntare? Ca daca da, ceva nu-i in regula… L-am vazut pe Crin Antonescu, total depasit de unele subiecte, de-a dreptul isteric pe alte parti ale discutiei. Plus ca am senzatia ca ar trebui sa-si concedieze consilierii. Mircea Geoana, cu batul infipt in partea dorsala, citind de pe niste foi scoase din diplomatul lui de diplomat, spunand usurat la sfarsit, “a fost bine, relativ controlat”. Nu asta era ideea. Si pe Basescu, animalul politic perfect, care e in a class of his own, la fel ca Ion Iliescu. Stiti cum te hipnotizeaza o cobra, inainte sa atace? Cam asa l-am perceput pe Traian Basescu in seara confruntarii.
 
 
Vreau sa intelegeti ca nu discut acum optiunile mele personale, eu am dat clasicul vot negativ. Nu am vreo simpatie fata de nici unul dintre candidati, dar imi doresc sa NU fie ales presedinte unul dintre ei.
 
 
Cireasa de pe tort a fost intrebarea despre personajul contemporan care este un model moral pentru candidati. Basescu, calm, dupa doua secunde: “Sotia mea.” Rafala de aplauze. Doamna Maria cu ochii blanzi si umezi, gospodinele in fata televizorului, cu batista : “uite, ma, ca o iubestee”. Foarte bun. Mircea Geoana, patriarhul Daniel. Da, whatever, tacere in sala. Crin Antonescu, ezitant, deci as vrea sa nominalizez un om, cu bune si cu rele, cu defecte si calitati, blabla… Tudor Chirila. Tudor Chirila???? Pot sa jur ca s-a auzit oh shit din tabara lui. Cred ca era Tariceanu, dupa expresia fetei, Petre Roman clar nu cunostea personajul. I-or fi spus consilierii ca ar fi bine sa isi asigure voturi in randul electoratului tanar, altfel nu-mi explic. Vorba prietenei mele, mai bine zicea Eminem. Macar ar fi fost haios.
 
 
Recunosc, mi-a parut rau. Stim ca optiunile de vot nu se schimba cu doua zile inainte de alegeri, dar poate ca ar fi putut mobiliza multi oameni nehotarati sau scarbiti. Care nu au mai venit la vot din cauza prestatiei de vineri. Nu-mi reveneam, Tudor Chirila? Da, ok, o fi vreun model, dar pentru niste adolescenti cu varste cuprinse intre treisprezece si um, poate douazeci de ani. Dupa aia, gata, nu-l mai crezi pe Chirila. Si am o veste pentru consilerii domnului Antonescu: copiii aia nu au drept de vot.
 
 
Ce nu mi-a placut la Traian Basescu a fost raspunsul cu crestinarea copilului musulman, dar poate ca si asta prinde intr-o tara in care fundamentalismul ortodox e inca la loc de cinste. Mi-a explicat tot prietena mea ce-a vrut sa spuna. Ca eu inca incercam sa inteleg de ce doamne iarta-ma Mircea Geoana n-a dat-o afara din casa pe soacra domniei sale. Am intrebat si un insider, nici el n-avea nici cea mai vaga idee despre ce a vrut sa spuna.
 
 
Acum, pentru cei care vor spune ca e normal sa “tin” cu Traian Basescu pentru ca lucrez la B1, don’t. Repet, nu “tin” cu cineva, spun doar ca omul e bun politician. Extrem de bun. Ca animal politic, imi place si Ion Iliescu, asta nu inseamna ca sunt neparat de acord cu ideologia lui, sau cu ce a facut sau nu pentru tara asta. Si nu cred ca in cei doi ani de existenta ai matinalului nu am facut dovada impartialitatii. I-am taxat mereu atunci cand au meritat, pentru ca la urma urmei, sunt toti o apa si un pamant. Fac parte din acelasi sistem. Care nu functioneaza. Discutia e punctual legata de prestatia lor in calitate de politicieni.
 
 
Trista tara, oricum. M-am saturat de votul negativ…
Asta e, mergem inainte.
 
Va pup cu drag, ne vedem maine, la ora 7!
 
 
Later edit: am uitat sa adaug ceva ce-am gasit ieri pe inpolitics, cand cautam rezultatele partiale.
Vreo surpriza? Nu. Mi-e sila? Da.
De toata clasa politica, nu numai de “astia”.
http://www.inpolitics.ro/document-intern-cum-a-pregatit-psd-strategia-fraudarii-alegerilor-art50245.aspx